Een kijkje achter de schermen

En er zit alweer een repetitie op. Na in Oosterzee uitgezwaaid te zijn door een familie nijlganzen voer de spelersgroep afgelopen zondag onder een grijze lucht naar de Marchjepôle. Het miezerde zelfs een beetje. Later op de dag kwam de zon er gelukkig weer bij en ging de temperatuur weer richting vrij warm. Gelukkig voor de vier jonge Lodo van Hamels. Zij zochten verkoeling in de Tsjûkemar toen ze moesten wachten op hun volgende repetitiemoment.

Vier jonge Lodo van Hamels?

Dat leest u goed! Lodo van Hamel, de held uit ‘Weispield’, is ook ooit jong geweest. Schrijver en regisseur Eelco Venema heeft ervoor gezorgd dat er ook voor de jonge Lodo een rol is weggelegd. Maar 9 voorstellingen is wel een ding. Daarom doen er maar liefst vier jonge Lodo’s mee in ‘Weispield’. En ze doen écht mee. Het is niet zo dat er één jonge Lodo is en drie reserve-jonge-Lodo’s. Nee…, ze spelen ieder op z’n minst in twee voorstellingen. Op de foto krijgen ze op het strand van de Marchjepôle letterlijk aanwijzingen van Eelco. Maak kennis met Hisse Kraak, Hessel van Houten, Hendrik Muurling en Finn Wesselius.

En er moet gedanst worden. Een uitdaging voor Marten Wesselius (Lodo van Hamel) en Janneke Warringa (Juniper, de verloofde van Lodo). De gevechtsscènes zijn lastig, maar het dansen is ook niet makkelijk onder de knie te krijgen. Wilt u zien hoe er gevochten word? Hoe er gedanst wordt? Wilt u luisteren naar de muziek van componist Douwe Dijkstra? Wilt u weten welke jonge Lodo van Hamel u gaat zien? Bestel dan nu uw tickets. Wacht daar trouwens niet te lang mee! Vandaag kwam het bericht binnen dat de eerste zaterdag, 30 juni aanstaande, al is uitverkocht.

[envira-gallery id=”830″]

Foto’s 1, 2, 3, 5, 6, 7 en 8: Jacobus de Boer – Adema. Foto 4: Renske Keulen